Sax wedding party preview – Mircea si Anca

Sax wedding party preview- Mircea si Anca from Ciprian Boia on Vimeo.


Știai că…?

În timp ce majoritatea căsătorilor înseamnă emoție și nerăbdare, miresele și mirii din Congo trebuie să își țină fericirea sub control. Pe tot parcursul zilei, de la ceremonie la sala de evenimente, cei doi nu au voie să zâmbească. Dacă o fac, ar însemna că nu sunt serioși în privința căsătoriei.

O veste bună: miresele și mirii din Franța, după recepție, mănâncă  în mod tradițional ciocolată și beau șampanie .
Vestea proastă este că trebuie să consume aceste gustări dintr-un vas de toaletă. Ideea este de a le da celor doi protagoniști putere înainte de noaptea nunții lor; din păcate, le-ar putea da altceva.

Să sperăm că mirele își amintește să scoată capetele de săgeată. În China, înainte de ceremonia nunții, un soț va trage spre mireasa lui cu un arc și săgeți. Apoi colectează săgețile și le rupe în timpul ceremoniei, pentru a se asigura că dragostea lor durează pentru totdeauna. Asta l-ar face mândru și pe Cupidon.

Țe-ai pregătit să-ți uzi costumul cel nou? În Fiji, când un bărbat îi cere tatălui mâna fiicei lui, trebuie să-i prezinte viitorului socru un dinte de balenă. Cu o cravată frumoasă sau papion ar fi fost prea ușor!

În China, familia miresei va angaja o femeie „norocoasă” pentru a avea grijă de ea, în timp ce mireasa călătorește de la casa ei până la casa mirelui într-un scaun frumos decorat din sedan. Și restul însoțitorilor sunt ocupați să protejeze mireasa cu umbrele și să arunce cu orez (simbol al sănătății și prosperității).

Chiar din prima zi lor de căsnicie, mireasa și mirele din Germania mătură grămezi întregi de farfurii din porțelan pe care oaspeții lor le-au aruncat pe jos pentru a îndepărta duhurile rele. Morala acestui „Polterabend”: în timp căsniciei, cuplul se poate confrunta cu orice provocare care le iasă în cale.